Ord!

Björnbären växer så det knakar vid uthusväggen. Ogräset och tvätthögen likaså. Fast inte just vid uthusväggen, vilket gläder mig. Speciellt vad gäller tvätthögen. Ja, visst finns det mycket man kan glädjas åt, eller hur? Stockrosorna blommar ju fortfarande, sommarvädret har varit underbart.

Stockrosor50x70web

Tänk om vi alltid haft sommar här i Sverige. Ingen blaskig mörknande höst, ingen svinkall dyster och tråkig vinter, ingen frostig och alldeles för kall vår. Hade vi uppskattat alla fina upplevelser, man bara kan få under den svenska sommaren då?

Solnedgångar, fågelkvitter, frukost i trädgården, surrande humlor, doften av nyklippt gräs, ljumma sommarvindar, solmogna jordgubbar, bara fötter, bara ben, hängmattor, mjukglass, grilla, vila, umgås, ….ogräs, ogräsrensning, mygg, myggbett, solsveda, värmebölja, värmeslag, semesterstängning och dålig service, köer, grannar som stör, ungdomar som väsnas, ungar som skriker, badbollar i huvudet, sand i ögonen, sur mjölk…

Vi som inte ens kan uppskatta att vi får äta oss mätta varje dag. Att vi har tak över våra huvuden och att vi kan prata om i stort sett vad vi vill, ha vilka åsikter vi vill eller åtminstone våga tänka vad vi vill, utan att känna oss hotade.

Det är där, just där, mitt i tvätthögen jag blir så trött. Det är då man känner för en tupplur. En helt vanlig tupplur. Ingen powernap.

Vill jag i stället pigga upp mig, går jag ibland en promenad. En promenad, iklädd kläder som jag gillar. Eller som jag inte alls gillar, men ändå har på mig, trots att jag går, eller kanske på grund av. Kläder som jag i alla fall av någon anledning har i min ägo och som jag väljer att ha på mig, kanske av någon annan anledning. Så omodernt av mig. Nu när”styling” och ”outfit” är så poulärt. Populärt är kanske inte heller så inne, förresten. Modernt är väl också ute, kanske. Frågan är om man kan gå en ”powerwalk” i vilka kläder som helst? Någon som vet? Personligen tycker jag att dagsformen får bestämma hur mycket ”power” det är i min ”walk”.

2013-08-28 16.31.38

 

 

 

 

 

 

Stylade Björnbär i ny outfit.

 

Ni som är unga på riktigt, även utan styling, foundation, botox, tandblekning, gym och sådant, kanske inte tror mig, men  innan spotify, hörlurar och sånt fanns, lyssnade man på varandra. Man lyssnade även på radio. I radion spelades då och då t o m en och annan jazzlåt. Även då det inte var önskeprogram. Så allmänbildande. Till exempel en låt med hon den där Ella-Fitz. Så hette hon väl? Ella-Fitz Gerald. Trodde jag. När jag var liten. Innan google, wikipedia , eller ens internet fanns. Hörsägen, det var det som gällde.

Nu vet man kanske å andra sidan istället inte vad ordet hörsägen betyder. Men om man inte vet, kan man ju alltid googla det.

 

Nyhet:Ljusradio.Ljusradio
Så man ser vad de säger, helt enkelt.
Finns i mitt kök 😉

 

 

 

Tro nu inte på allt ni läser, lita inte på allt ni hör. Googla om ni vill veta mer, använd gärna modeord men behåll fötterna på moder jord. Framför allt:  tro på dig själv 😉

/Anna-Greta

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *