Kurser

AKVARELLKURSER

22-23 april Fortsättningskurs
6-7 maj Grundkurs Fullbokad
17-18 juni Storblommigt
3-4 juli Grundkurs
5-6 juli Fortsättningskurs
17-18 juli Landskap & Natur

Mat & logi för kursdeltagare
Akvarellcoaching

Om någon kurs är fullbokad, maila mig om du är intresserad av reservplats.

OBS! Anmälan och frågor via mail: alindstam@hotmail.com

Passar inte de inplanerade datumen? Hör av gärna av dig, jag blir alltid glad om du meddelar ditt intresse och det underlättar för mig att planera in fler akvarellkurser. Och som vanligt gäller att om ni är en grupp på minst 3 personer som vill måla tillsammans- hör av er så kör vi en kurs en el två dagar som passar oss alla!
(Den måleriteknik jag lär ut på samtliga kurser är akvarell, alltså inte akryl eller olja.)

Akvarellmåleri för alla
Mitt mål är att alla som går en akvarellkurs hos mig, ska få både värdefull kunskap, inspiration och målarglädje med sig hem, oavsett hur mycket eller hur länge man har målat tidigare. Akvarell är en teknik som inte låter sig styras, svårt säger många. Men kunskap underlättar försöken och det blir det dessutom mycket roligare. Man måste inte kunna allt och fullärd blir man nog aldrig.

Sommaren 2004 tog jag emot mina första elever i akvarellmåleri. Det har varit många lärorika och inspirerande år, även för mig som lärare. Vad man kan och inte kan, varierar stort i de grupper jag tagit emot men sammanfattningsvis tycker jag att den största utmaningen för alla, oavsett kunskapsnivå och inklusive mig själv, har varit att våga men framför allt att låta bli. Det är oftast medan akvarellen torkar och du står bredvid och tittar på som de största insikterna träder fram. Att våga låta bli sänker prestationskraven och höjer självförtroendet. På en akvarellkurs lär man sig även mycket genom att inspireras av andra.

Akvarellmåleri är spännande och överraskande, en fantastisk balansgång i att försöka styra och samtidigt flyta med och acceptera det som är.

Jag hoppas just du vill vara med, varmt välkommen!

/Anna-Greta Lindstam