Kurser

AKVARELLKURSER 2024

Vårens kurser:
16-17 mars Landskap & Natur
20-21 april Grundkurs
4-5 maj Blommor

Sommarkurser:
1-2 juli Grundkurs
3-4 juli Fortsättningskurs
15-16 juli Landskap & hus

Pris & info: Klicka på resp kurs!

AKVARELLCOACHING 1-2 pers
WORKSHOP/PROVAPÅ grupper
Tips på Mat & logi för kursdeltagare

OBS! Anmälan och frågor via mail: alindstam@hotmail.com
Om någon kurs är fullbokad, maila mig om du är intresserad av reservplats.

Vill du köpa PRESENTKORT, maila mig på alindstam@hotmail.com

Passar inte de inplanerade datumen? Hör av gärna av dig, jag blir alltid glad om du meddelar ditt intresse och det underlättar för mig att planera in fler akvarellkurser. Och som vanligt gäller att om ni är en grupp på minst 3 personer som vill måla tillsammans- hör av er så bokar vi en kurs en el två dagar som passar oss alla.
Priser, innehåll, tider- se kursbeskrivningar ovan. (Den måleriteknik jag lär ut på samtliga kurser är akvarell, alltså inte akryl eller olja.)

Akvarellmåleri för alla
Mitt mål är att alla som går en akvarellkurs hos mig, ska få både värdefull kunskap, inspiration och målarglädje med sig hem, oavsett hur mycket eller hur länge man har målat tidigare. Akvarell är en teknik som inte låter sig styras, svårt säger många. Men kunskap underlättar försöken och det blir det dessutom mycket roligare. Man måste inte kunna allt och fullärd blir man nog aldrig.

Sommaren 2004 tog jag emot mina första elever i akvarellmåleri. Det har varit många lärorika och inspirerande år, även för mig som lärare. Vad man kan och inte kan, varierar stort i de grupper jag tagit emot men sammanfattningsvis tycker jag att den största utmaningen för alla, oavsett kunskapsnivå och inklusive mig själv, har varit att våga men framför allt att låta bli. Det är oftast medan akvarellen torkar och du står bredvid och tittar på som de största insikterna träder fram. Att våga låta bli påverkar inte bara pigmentens framfart utan även prestationskrav och självförtroende. Jag lär ut olika tekniker, jag vill inspirera och öppna dörrar till ditt eget sätt att uttrycka dig. Mycket är bra att känna till, men var och en målar förstås som den vill!

Akvarellmåleri är mångfacetterat, spännande och överraskande; en teknik där man får använda både tålamod, spontanitet och känsla, lära sig att ta kommandot och samtidigt flyta med och acceptera det som är.

Jag hoppas just du vill vara med, varmt välkommen!

/Anna-Greta Lindstam