Valpropaganda

Alla människor har en möjlighet som ingen kan ta ifrån dem. Det är att själv välja sina tankar. Det finns i tankevärlden t ex två val: Positivt eller negativt. Det finns två riktningar: Upp eller ned.

Vad du tänker är det ingen som hör. Gudskelov..? Men vad du säger, skriver eller uttrycker lägger andra märke till mer eller mindre. Hur du uppfattas är nog väldigt olika, beroende på sammanhang, vem eller vilka som avgör. Hur du själv uppfattar det du sänder ut är kanske en helt annan sak.

Enligt min personliga uppfattning har vi alla ytterligare en möjlighet, förutom att kunna välja våra tankar. En möjlighet som inte bara gagnar oss själva utan alla i ens omgivning. Det är möjligheten att välja om man vill vara glädjespridare eller dyngspridare. Det finns en stor smittorisk i båda sätten.

Det är skillnad på tomt prat och på tomt prat. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så klyschigt då, tänker kanske någon. Jag älskar klyschor, så länge man lever som man lär. Du är din egen lyckas smed. Ja, det är jag. Det är jag själv som väljer om jag är det eller inte. Det kan ju du också göra om du vill.

Om du inte vill bli smittad av andras negativa tankar kan jag tipsa om att bygga upp ditt eget immunförsvar, det är bara att sätta igång och träna. Konditionsträning måste man göra själv. Precis lika mycket och ofta som en konsertpianist behöver öva på sitt piano. Eller en akvarellist behöver hålla igång sin pensel och sitt färgseende. Ingen föds fullfjädrad. Inte ens Zlatan.

Det är valår i år, det är det varje år. Varje dag, varje sekund. Härligt. Jag vet vad jag vill välja.  Ja, hon är så redig så, tänker kanske någon. Ja, det är jag, tänker jag. För det vill jag vara. Tycker det känns bättre att tänka på det jag vill ha, än det jag inte vill ha.

Grattis på mig. Fina jag.

Det finns bara 2 saker att välja mellan. Positivt eller negativt. Här är hela listan: (Just denna kommer inte att publiceras i några kvällstidningar, så skriv gärna ut, klipp ut och spara)

Idag är min blogg utan bild, den får du välja själv, i tanken.

 

Valmöjlighet 1 Valmöjlighet 2
Det är orättvist att andra är så pigga och energiska, framgångsrika och att alla andra har det så bra, är så lyckliga, får allting gratis och lätt. 

 

Fy för krig och för att välfärdssamhället rasar och att så många människor är ensamma och mår dåligt.

 

 

Det är skit att djur och människor misshandlas, far illa, är sjuka, dör och allt annat skit och mög. Jag kan visa bilder på hur det ser ut! Jag tittar jämt på dem. Fy, så hemskt. Usch!

 

Hela dagen är förstörd, det är bara skit överallt. Om bara någon kunde göra något åt någonting.

Jag vill göra vad jag kan för att leva ett hälsosamt liv, försöka älska både mig själv och andra människor för vad de är och respektera andras synsätt, tankar och sätt att leva.
 

Jag vill att det ska vara fred i världen, att välfärdssamhället ska bevaras, byggas upp och fungera för alla och att människor ska känna gemenskap med varandra och må bra.

 

Jag önskar att alla djur och människor ska behandlas väl, må bra, vara friska och få leva och att allt ska vara så bra det bara kan.

 


Är tacksam över att själv kunna välja mina tankar och tänker göra mitt bästa för att denna dagen ska bli så bra som möjligt för både mig själv och andra. Jag vill känna hopp och tillit och tänka fina tankar som får både mig själv och andra att få mer kraft till att fokusera på det som är bra och på hur saker och ting ska kunna göras ännu bättre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *