Grått nytt hår.

Blev året som gått gott? Grått?Face-it

Min tro är stark. Min tro på att negativitet, ilska, hat, hämnd och icke medmänskligt beteende aldrig någonsin kan bekämpa något man anser är fel.  Att inte tänka själv, att låta sig luras in i tankar och beteenden man ser att ingen mår bra av och som man innerst inne själv vet är fel är som att hälla bensin på glöd och tro att elden ska avta, som att gasa och tro att man ska stanna upp, som att bromsa och tro att man ska få upp farten, som att…..Det som får mest uppmärksamhet brukar växa. Utom håret kanske, men ni förstår principen hoppas jag. Sunt förnuft kallades det förr.

Våga känna hopp, våga tänka egna tankar, våga vägra kollektiv smilbandsförlamning och uppgivenhet. Var snäll, vet hut, tänk fina tankar, vägra både att prata och äta skit. Våga vägra skit helt enkelt. För dig själv, för andra, för miljön både inne, ute och inuti dig själv.

Ibland är ord överflödiga.

Trots detta har jag valt att avsluta året med ett stycke hemmagjord poesi.

 “Ett dugligt försök
konstaterades
när stenen
försökte flyta
Det gav
i alla fall
ringar
på vattnet”

Med hopp och tro på ett Gott Nytt År!

/Anna-Greta

 Ps/ Jag gillar grått hår, det är naturligt vackert. Opåverkat och självständigt. /Ds.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Grått nytt hår.

  1. Helene says:

    Vilken vacker akvarell!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *